Moldova

Poliția de frontieră a împiedicat intrarea unui mercenar rus care voia să tranziteze Ucraina

Poliția de frontieră moldovenească a declarat că a împiedicat intrarea în țară a unui mercenar rus care dorea să tranziteze Ucraina.

Potrivit agenției, în total, într-o singură zi, 34 de străini au fost împiedicați să intre în Moldova. Printre aceștia se numără și un cetățean rus din brigada internațională Piatnashka. Poliția l-a reținut pe rus pe aeroportul din Chișinău și i-a interzis intrarea.

“Străinul a fost depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău și intenționa să ajungă în Ucraina prin tranzit pe teritoriul țării noastre. Cetățeanul nu avea dreptul să treacă frontiera de stat, iar după ce au fost luate măsurile de filtrare, acesta a fost returnat pe calea aerului în țara de origine”, a precizat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Batalionul Piatnashka este o formațiune armată ilegală formată în principal din abhazi. În timpul războiului din Ucraina, această unitate a luptat în rândurile militanților ruși.

Reamintim că șeful așa-numitei reprezentanțe a regiunii transnistrene nerecunoscute în Rusia, Leonid Manakov, a cerut recent Rusiei să mărească numărul “pacificatorilor” săi, explicând acest lucru prin creșterea riscurilor de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu cred asta ce l-ar fi impiedict sa intre in Ucraina din Rusia? Transnistria este raspunsul corect, insa voi traiti in lumea basmelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *