RăzboiUcraina

Politico: Încercările Ucrainei de a relua controlul asupra Crimeei sunt o „linie roșie” pentru Putin.  SUA nu încurajează dorința Ucrainei de a recâștiga peninsula, ar fi spus Blinken

Încercările Ucrainei de a relua controlul asupra Crimeei sunt o „linie roșie” pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi spus miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, în timpul unei conversații telefonice cu un grup de experți, relatează Politico, citat de BBC.

Sursa citată notează că vorbele lui Blinken despre linia roșie au fost un răspuns la întrebarea dacă Statele Unite sunt pregătite să ajute Ucraina să recâștige peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

Potrivit a patru persoane familiarizate cu reacția lui Blinken, acesta a spus că Statele Unite nu încurajează dorința Ucrainei de a recâștiga Crimeea, dar Kievul va lua decizia finală în această chestiune.

Cu toate acestea, alți doi participanți la întâlnire, cu care a discutat publicația, au declarat că au interpretat diferit cuvintele secretarului de stat. Potrivit acestora, din moment ce Blinken a subliniat că decizia finală aparține ucrainenilor, el a lăsat să se înțeleagă că este deschis la o eventuală luptă pentru peninsulă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *