Actualitate

Politolog de la Kremlin: „Autoritățile moldovenești au căzut sub Gazprom. Cine este următorul la rând?”

„Autoritățile moldovenești au căzut sub Gazprom. Un contract de câțiva ani. Există concesii din partea noastră, dar în general, lecția pieței libere este una bună. Și nici unul de piață. Cine este următorul la rând? Zelenski? Vino la ghișeu, ” se amuză Bashirov.

„De remarcat că încheierea contractului înseamnă păstrarea aprovizionării prin conducta ucraineană, care trece prin Transnistria. Aceasta înseamnă că republica nerecunoscută, unde locuiesc 220 de mii de cetățeni ruși, va fi asigurată cu gaz. Iar conducta alternativă din România, Iași-Chișinău, pe care Moldova o construiește de multă vreme în agonie, va rămâne goală”, a mai declarat acesta.

Ucraina și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la acordul dintre Moscova și Chișinău.

„Al doilea punct este extrem de important. Cert este că aceste reforme prevăd separarea țării de sistemul energetic cu participarea Ucrainei, Federației Ruse, Belarusului, a sistemului moștenit de la URSS și aderării Moldovei la sistemul energetic al UE. Trebuie să ne alăturăm și noi la acest sistem. În 2023, și în câteva luni, vom avea ultimele teste de rezistență. Acordul de gaze dintre Moldova și Federația Rusă miroase distinct a politică. Avem un nas bun pentru astfel de compromisuri”, a completat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *