Actualitate

Pompeo: Sute de ruși au infiltrat structurile de putere ale Venezuelei și îi controlează politica

„Putem auzi afirmații cu privire la faptul că nu ar trebui să permitem invazia (străină a) Venezuelei, dar s-a întâmplat deja. Cubanezii au invadat acolo cu ceva timp în urmă, acum rușii, numărul cubanezilor numai în structurile de securitate din Venezuela este de mii, rușii sunt sute, dacă nu mai mult „, a spus Michael Pompeo.

” Aceștia sunt oamenii care de fapt controlează direcția în care Venezuela se îndreaptă „.

Potrivit lui Pompeo, „puternicul aparatul al forțelor de securitate din Cuba îl protejează pe Maduro acolo unde el se ascunde”.

Michael Pompeo a notat că cubanezii „au pătruns adânc în Venezuela”. „Ei controlează economia, au jefuit țara și au impus Venezuelei să ofere Cubei o reducere la prețul petrolului pe mulți ani, ceea ce dăunează poporului venezuelean”, a spus secretarul de stat al SUA.

Potrivit lui Pompeo, „rușii sunt de asemenea prezenți acolo pentru a-și proteja, în principiu, interesele economice”.

„America este profund interesată de țările ostile față de Statele Unite, care doresc să pună în pericol America, cum ar fi Cuba și Rusia, să nu mai aibă vreun punct de sprijin literalmente la sute de kilometri de țărmurile noastre”, a subliniat Pompeo. Nu vreau să intru în detalii, dar abilitatea lor de a obține informații despre ceea ce se întâmplă aici în Statele Unite, de a folosi această platformă pentru a amenința America, este pur și simplu inacceptabilă, contrazice complet interesele Statelor Unite „, spune Pompeo.

Diplomatul a reiterat faptul că Washingtonul nu exclude posibilitatea intervenției militare în Venezuela. Potrivit lui oficialului, Statele Unite ar putea merge pe direcția asta dacă „nu vor putea găsi altă cale”.

În același sens, a vorbit și președintele american Donald Trump. „Aceasta este o situație groaznică… Exama toate opțiunile. Vrem să ajutăm oamenii …”, a spus el, descriind criza politică și socio-economică din Venezuela.

 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.