Actualitate

Popularitatea lui Putin a crescut puternic în Rusia. 83% dintre ruși aprobă acțiunea liderului de la Kremlin în Ucraina

Doar 15% dintre ruşi au declarat că nu aprobă acţiunea preşedintelui (în scădere cu 12% într-o lună), iar 2% au spus că nu au nicio părere.

Conform rezultatelor sondajului, premierul Mihail Mişustin câştigă 11 puncte procentuale (71%, faţă de 60% în februarie), iar guvernul său 15 puncte (70% faţă de 55% în februarie).

Sondaje precedente date publicităţii în ultimele săptămâni relevau deja o cotă de popularitate de 80% sau mai mare pentru Vladimir Putin, dar acestea erau realizate de institute proguvernamentale de sondare a opiniei publice.

Cum justifică Putin războiul din Ucraina

Putin a justificat ofensiva militară rusă împotriva Ucrainei acuzându-i vecinul de orchestrarea unui genocid împotriva rusofonilor şi că ar servi drept trambulină pentru NATO, o ameninţare existenţială pentru Rusia.

Acest mesaj este transmis zilnic de mass-media de stat, în timp ce vocile critice au fost constrânse la tăcere sau la exil, sub ameninţarea unor grele pedepse penale în cazul unor afirmaţii care denigrează acţiunea armatei ruse.

Rusia a blocat, de asemenea, unele dintre cele mai mari reţele de socializare din lume – Facebook, Twitter, Instagram, TikTok -, acuzându-le de promovarea unei linii rusofobe.

Cunoscutul publicist rus Igor Iakovenko a declarat la începutul săptămânii, într-un interviu pentru portalul ucrainean Obozrevatel, că, din păcate, nu există niciun fel de societate rusă la ora actuală.

În Rusia există doar indivizi separaţi, dintre care unii sunt mai bine informaţi decât alţii cu privire la războiul declanşat de Kremlin în Ucraina. Actuala cotă de popularitate a lui Vladimir Putin se apropie de cea pe care o înregistrase după anexarea Crimeii în 2014, de aproximativ 86-88%, conform media ruse.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.