Externe

Poroşenko a vorbit despre condiţiile organizării alegerilor în Donbas

De aceea, în opinia sa, o condiție prealabilă pentru alegerile locale din Donbas ar trebui să fie o restaurare completă în aceste zone a activitaţii partidelor ucrainene și a mass-media ucrainene, scrie „Korrespondent”.

„Comandourile nu ar trebui și nu ne vor pune condiții. Suntem un stat suveran, independent și trebuie să asiguram măsuri coordonate în conformitate cu acordul de la Minsk care sa restabilească suveranitatea Ucrainei asupra teritoriilor ocupate”, a declarat Poroșenko. El a menționat că Kievul deja a prezentat „conceptul procesului electoral în teritoriile controlate de separatiști” reprezentanților Grupului de legătură tripartit pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei.

De asemenea, președintele a subliniat că alegerile sunt doar una din componentelele „foarte importante” a procesului de pace în estul Ucrainei, pentru ca în acordul adoptat se prevad în mod clar „toate măsurile care trebuie să preceadă începutul procesului electoral”, se spune în articol.

„Este vorba restaurarea partidelor politice din Ucraina (in Donbas), a mass-mediei, reactivarea Ministerului Justiției, care creează birourilor electorale, retraerea formațiunilor armate ilegale”, – a spus Poroșenko.

Anterior, în DNR și LNR au informat cu privire la decizia de a muta alegerile locale pentru primăvara anului 2016, care erau programate să aibă loc în luna octombrie – luna noiembrie a acestui an. Această decizie a fost salutata la Kremlin, Kiev, OSCE, NATO și Uniunea Europeană.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *