Social

Povestea tragică a unui român din Crasna, torturat şi împuşcat de soldaţii ruşi în Bucea, lângă Kiev

Povestea tragică a unui român din Crasna, torturat şi împuşcat de soldaţii ruşi în Bucea, lângă Kiev
Oleg Socolovschi, originar din Crasna,Storojineţ, în ultimii patru ani a lucrat la fabrica Coca-Cola din Velyka Dymerka, lângă Kiev. Acolo i-a fost găsit cadavrul. Ocupanții l-au împușcat, informează “M.B”.
“Oleg a fost ofițer de ordine.

A lucrat în poliția rutieră din Mykolaiv, apoi în Crasna și satul Igeşti ca inspector raional. Avea gradul de maior.

După ce s-a pensionat, a lucrat ca șofer de camion”, a spus Igor Socolovschi.

Când lui Oleg i s-a oferit un loc de muncă la fabrica Coca-Cola de lângă Kiev, în urmă cu patru ani, el a fost de acord. Când a început războiul și luptele era deja în regiunea Kiev, i-am spus să vină în Bucovina. A spus că ofițerul nu poate merge.

Oleg Socolovschi, ca veteran al Ministerului Afacerilor Interne, s-a alăturat apărării locale din Brovari.
„Fratele meu a primit o armă și i s-a ordonat să aștepte un apel. S-a întors la Velyka Dymerka și l-a ajutat pe inspectorul raional. Muncitorii fabricii au fost disponibilizați pe 24 februarie. Și pe 10 martie, în centrală ruşii au tras din tancuri, distrugând-o. Fratele a rămas acolo, mi-a transmis câteva fotografii,” continuă Igor.

„Pe 17 martie, familia a auzit ultima dată de Oleg. Am aflat de la el că era în captivitate. Pe 15 martie, Oleg a încercat să mă sune, dar a fost o legătură foarte proastă, și nu am reuşit să vorbim. La opt și jumătate seara, a sunat-o pe mama și i-a spus doar că este în captivitate. Nu l-am mai auzit sau văzut de atunci”, își amintește bărbatul.

Când invadatorii au fost expulzați din sat, pe 2 aprilie, familia a primit un apel de la Apărarea Teritorială cum că au găsit cadavrul lui Oleg.

“Am trimis un videoclip, l-am recunoscut. Oleg și alți câțiva bărbați au fost găsiți la doi kilometri de fabrică, la subsolul unei case, cu mâinile legate. Oleg a fost împușcat în cap”, a spus Igor.
Examenul medical a stabilit că Oleg a murit cel mai probabil pe 22 martie, iar cadavrul său a fost găsit abia pe 2 aprilie. L-am adus în Bucovina şi l-am îngropat într-un sicriu închis. Joi, 7 aprilie, a fost înmormântat în cimitirul din Crasna. Mulți oameni l-au petrecut în ultima sa călătorie” .

Zorile Bucovinei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. F. M. Dostoievski –
    ”Nație ce cutreieră prin Europa
    și caută ce să mai distrugă,
    să facă praf,
    pur si simplu, totul. Din batjocură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *