Actualitate

PREMIERĂ. După 30 de ani, UDMR își realizează visul: Va avea reprezentant în Comisia SIE

Este prima dată după 1990 când una dintre cele mai sensibile cutume parlamentare nu mai este respectată de către actualele partide parlamentare, ceea ce demonstrează că trocul politic a primat în fața interesul național.

Actualele partide parlamentare – PSD, PNL, USR, UDMR și AUR, și-au împărțit în această săptămână comisiile comune Camera Deputaților – Senat, iar în plenul reunit de săptămâna viitoare înțelegerea va fi oficializată la vot, urmând ca fiecare formațiune să-și aleagă nominal reprezentanții.

Astfel, s-a decis ca viitoarea Comisie de control a activității Serviciului de Informații Externe (SIE) să aibă șapte membri și nu cinci cum a fost din 1990 și pănă azi.

De ce s-a mărit numărul membrilor acestei comisii de la cinci la șapte? Foarte simplu și clar. Pentru ca UDMR condus de Hunor Kelemen să aibă, în sfârșit un membru în această comisie parlamentară comună.

Comisia de control a activității SIE era singura comisie parlamentară unde, după 1990, UDMR nu avut niciun reprezentant.

Acum PSD va avea doi membri dintre care un vicepreședinte, PNL doi membri dintre care un secretar, USR un membru care va fi președintele comisiei, iar AUR și UDMR câte un membru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *