Actualitate

Premierul Bulgariei cere Rusiei să înceteze spionajul în țara sa

Procurorii bulgari au informat vineri că membri ai unei presupuse rețele de spioni, care includea foști și actuali ofițeri de informații militari, au transmis informații clasificate despre Bulgaria, NATO și UE unui oficial de la Ambasada Rusiei la Sofia.

În ultimele 18 luni, Bulgaria a expulzat șase diplomați ruși, inclusiv un atașat militar, sub suspiciunea de spionaj, lucru ce a dus la răcirea relațiilor diplomatice în mod tradițional strânse între această țară membră NATO și UE și Moscova.

„Încă o dată ar putea fi necesar să declarăm indezirabili diplomaţi ruşi. Iar în ceea ce priveşte operaţiunea de ieri, mă adresez din nou superiorilor lor să înceteze spionajul în Bulgaria”, a spus Borisov în timpul unei deplasări în oraşul Silistra din nord-estul ţării.

„Prietenia este prietenie, am demonstrat-o întotdeauna”, a adăugat el.

Bulgaria a fost unul dintre cei mai apropiați aliați ai Uniunii Sovietice în timpul erei comuniste, iar țara păstrează legături culturale, istorice și economice strânse cu Rusia, care rămâne principalul partener energetic al țării.

Ambasada rusă la Sofia a declarat vineri că speculațiile cu privire la presupusa sa implicare ar trebui să înceteze până când o instanță se va pronunța, numind cazul o încercare de a „demoniza încă o dată” Rusia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *