Externe

Premierul Finlandei consideră că este greșit ca rușii să poată trăi în UE ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Premierul finlandez, Sanna Marin, a cerut limitarea turismului din Rusia, pe fondul războiului din Ucraina. Premierul a declarat acest lucru într-un interviu acordat televiziunii finlandeze Yle.

Sanna Marin consideră că este “greșit ca rușii să poată trăi ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și să călătorească în Europa ca turiști” în timp ce în Ucraina se desfășoară o operațiune specială rusă.

Potrivit lui Marin, guvernul țării discută problema limitării turismului din Federația Rusă. Premierul finlandez se așteaptă ca Ministerul de Externe să găsească o modalitate de a reduce fluxul de turiști ruși. În prezent, orice persoană deținătoare de viză din orice țară a acordului Schengen poate intra în Finlanda.

De asemenea, politicianul consideră necesară continuarea discuțiilor pe această temă în cadrul Consiliului European.

“Cred că la următoarele reuniuni ale Consiliului Europei această problemă va fi abordata și mai aspru”, a subliniat Marina. “Poziția mea personală este că turismul ar trebui să fie limitat.”

Anterior, Jussi Tanner, șeful serviciului consular al Ministerului Afacerilor Externe al Finlandei, a făcut o propunere de limitare a turismului de tranzit pentru ruși în Europa.

În data de 4 august, s-a raportat că aproape 60% dintre rezidenții finlandezi chestionați s-au declarat în favoarea opririi eliberării de vize turistice pentru cetățenii Federației Ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *