Externe

Premierul Marii Britanii a propus 5 pași pentru a reduce influența Rusiei asupra economiei globale

Înaintea summitului G20 din Indonezia, premierul britanic Rishi Sunak a prezentat viziunea sa asupra măsurilor care ar trebui luate pentru a reduce influența Rusiei asupra economiei mondiale.

Potrivit Eurointegration, acest lucru a fost afirmat în editorialul său publicat în The Telegraph.

Sunak a spus că liderii ar trebui să-și asume responsabilitatea și să vină la întâlniri, dar că Putin, autorul războiului și al mai multor probleme globale, a ales să nu se prezinte la summitul G20.


Rishi Sunak a salutat, de asemenea, recucerirea de către Ucraina a regiunii Kherson, situată pe malul drept – la câteva săptămâni după ce Putin a declarat că Kherson va face parte din Federația Rusă “pentru totdeauna”.

“Acesta este un eveniment istoric în lupta Ucrainei pentru a recâștiga ceea ce îi aparține. Ucrainenii se ridică în picioare pentru principii fundamentale care sunt importante pentru noi toți – principiile suveranității și autodeterminării, care sunt pietrele de temelie ale unei ordini internaționale stabile”, a declarat premierul.

El a precizat că Marea Britanie va continua sprijinul militar acordat Ucrainei și a reamintit ultimul pachet de ajutor promis.

Primul din cei cinci pași pe care lumea trebuie să îi facă, el a cerut sprijin urgent în timpul iernii acolo unde este nevoie de el – atât în Ucraina, cât și pentru cetățenii altor țări care se află în dificultate din cauza prețurilor foarte mari la energie.

În al doilea rând, scrie Sunak, lumea nu ar trebui să permită Rusiei să șantajeze pe toată lumea cu privire la problema securității alimentare. “Îl susțin pe secretarul general al ONU când spune că navele de cereale ar trebui să circule prin Marea Neagră și îndemn toate țările care pot produce mai multe alimente sau pot elibera stocuri să facă acest lucru pentru a contribui la creșterea aprovizionării”, notează Sunak.

Sullivan despre decizia lui Putin de a nu merge la summitul G20: “vorbește de la sine”.
El numește al treilea pas eliminarea dependenței energetice de țări precum Rusia, iar al patrulea vorbește despre promovarea piețelor libere și a unei economii mondiale deschise.

În cadrul celei de-a cincea etape, Rishi Sunak a cerut să se contracareze prinderea țărilor mai sărace în “capcanele de credit” și să se abordeze cauzele accelerării inflației.

“Nu vom permite ca viitorul nostru economic să fie ținut ostatic de acțiunile unui stat necinstit… În schimb, vom sprijini Ucraina și vom lucra pentru a pune în aplicare fiecare element al acestui plan în cinci puncte, promovând piețele libere și o economie globală”, a conchis premierul.

Anterior, Rishi Sunak a declarat că summitul G20 din Indonezia nu poate fi “business as usual” și a promis că va fi dur cu Rusia.

Potrivit presei, Marea Britanie și Uniunea Europeană au convenit să boicoteze discursurile ministrului rus de externe Serghei Lavrov la summitul G20 și vor îndemna aliații să li se alăture.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *