Moldova

Premierul polonez: Apropierea R.Moldova de UE va contribui mult la îmbunătăţirea nivelului de trai al cetățenilor moldoveni

Uniunea Europeană oferă oportunităţi tuturor statelor membre, iar Polonia, care a depăşit deja etapele prin care trece în prezent Republica Moldova, a înregistrat beneficii considerabile, a declarat Donald Tusk. El a menționat că dacă în anii 90 ţările din spaţiul ex-sovietic şi Polonia aveau aproximativ acelaşi nivel de viaţă, ţara sa a înregistrat între timp o evoluţie considerabilă. Calitatea de membru al Uniunii Europene oferă importante beneficii şi pentru agricultori, a menţionat premierul polonez.

Iurie Leancă a anunţat că Polonia va acorda Republicii Moldova un important sprijin financiar, în următorii ani. În acest context, premierul Leancă a reiterat hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a-și continua parcursul european.

Cei doi premieri au vorbit şi despre situația regională, iar Iurie Leancă a exprimat îngrijorarea Chişinăului în legătură cu ultimele evoluţii din regiune, exprimându-şi speranţa că acestea nu vor afecta Republica Moldova şi nu vor duce la escaladarea conflictului transnistrean.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *