(PRESA AMERICANĂ) Casa Albă și Congresul trebuie să aloce bani pentru apărarea Ucrainei
Occidentul, inclusiv Statele Unite, ar trebui serios să pună în discuție susținerea Ucrainei, dacă nu vrea să se ajungă la o situație dezastruoasă. Asta înseamnă să se ofere bani Ucrainei pentru apărare.
După o perioadă de calm în decembrie, luptă s-a intensificat în aceeași lună. Liderul așa-numitei republici populare Donețk, declara recent că va acapara tot Donețkul. Următoarea zi, separatiștii, probabil susținuți de trupele ruse, au ajuns în orașul Mariupol, ucigând 30 de civili.
Moscova nu a întreprins ceva pentru a promova o soluționare pașnică a conflictului. Nu și-a retras armele și nici nu a securizat frontiera ruso-ucraineană, așa cum s-a stabilit la Minsk. Președintele rus Vladimir Putin continuă să nege că forțele sale lupte în Ucraina, chiar dacă posturile TV prezintă soldații ruși, în acțiune pe teritoriul ucrainean, purtând însemnele ruse.
În ciuda la aparențe, Kremlinul încearcă să mențină conflictul mocnind și poate urmărește și destabilizarea guvernul de la Kiev.<br><br><br type=”_moz”>
În ciuda la aparențe, Kremlinul încearcă să mențină conflictul mocnind și poate urmărește și destabilizarea guvernul de la Kiev.
Pentru moment, SUA și Uniunea Europeană a răspuns agresiunii ruse cu o serie de sancțiuni economice. Acestea au provocat daune grave asupra economiei ruse, dar nu și-au atins deocamdată obiectivul politic: convingerea Moscovei de a cădea la un acord în cadrul negocierilor.
În al doilea rând, guvernul SUA ar trebui să modifice politica sa și să înceapă acordarea de asistență letala pentru Ucraina. Pentru a fi sigur, cele mai multe dintre fondurile de mai sus ar merge la asistență neletală. De exemplu, armata ucraineană are nevoie urgent de radare contra-baterie pentru a indica sursa de rachete inamice și focul de artilerie, care produce aproximativ 70 la sută din victimele ucrainene.
Dar ucrainenii au nevoie de asemenea și de arme defensive. Rachetele antitanc deținute de ucraineni sunt de peste 20 de ani și o mare parte din ele sunt defecte. Armele oferite de SUA ar putea umple acest un gol crucial.
În al treilea rând, guvernul SUA ar trebui să discute cu alte state membre NATO acordarea de asistență pentru Ucraina, în special acele țări care operează echipamente si armament sovietic.
sursa: washingtonpost.com/nytimes.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!