Politică

Presa de peste Prut: Proeuropenii moldoveni încearcă şi cu o femeie

Cine este DOAMNA propusă în fruntea guvernului de la Chișinău

Maia Sandu (43 de ani) a absolvit în 1994 Facultatea de management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chișinău, iar din 1995 până în 1998 a făcut studii în relații internaționale la Academia de Administrație Publică a Republicii Moldova.

În 2010 a urmat un masterat în administrație publică la Harvard Kennedy School of Government, din Cambridge, SUA. Între 2010 și 2012, a activat în calitate de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale, iar din iulie 2012 până în prezent este ministru al educației, scrie agerpres.ro.

Liderii partidelor proeuropene de la Chișinău au semnat joi acordul de constituire a noii coaliții de guvernare în Republica Moldova – Alianța pentru Integrare Europeană-3. Acordul, parafat marți seara, a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, președintele Partidului Democrat (PD), și de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL). ”Acest moment a fost așteptat de întreaga societate, pentru a face față tuturor problemelor cu care se confruntă Republica Moldova”, a declarat Vlad Filat înainte de semnarea documentului.

PLDM, PD și PL — care dețin 55 de mandate din totalul de 101 ale parlamentului — au convenit asupra creării unei majorități parlamentare în urma demisiei prezentate la 16 iunie de guvernul condus de Chiril Gaburici.

Cele trei formațiuni care au format o nouă alianță de guvernare în Republica Moldova, au convenit asupra candidaturii la funcția de premier, care ar urma să fie anunțată joi.

"Am convenit cu colegii de alianţă ca să nu divulgăm până mâine numele viitorului premier. Pot să spun că este un candidat care are integritate şi va fi un prim-ministru foarte bun", a spus Vlad Filat.

PLDM, PD şi PL au încheiat, ieri, a treia alianţă de guvernare de când au venit prima dată la putere, în iulie 2009, scrie ziaruldeiasi.ro. Potrivit publicației, Maia Sandu are o imagine bună la Chişinău, ea nefiind percepută ca făcând parte din clanurile politico-financiare. Ea a reclamat în repetate rânduri starea de captivitate a statului şi a blamat corupţia la nivel înalt.

sursa: agerpres.ro/cotidianul.ro/ziaruldeiasi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *