Actualitate

Presa UK: „Ofițeri ai armatei Rusiei au dezertat în masă și și-au abandonat trupele prin gări. Prăbușire catastrofală a moralului”

„Ofițeri ai armatei ruse au dezertat și au abandonat trupele la posturile lor”, își intitulează Express articolul.

„Planurile lui Vladimir Puțin de a invada Ucraina par a fi în dezastru, deoarece fotografii șocante au arătat trupe rusești abandonate de ofițerii lor într-o gară. Planurile tiranului rus ar putea fi aruncate în haos pe măsură ce apar tot mai multe dovezi ale unei prăbușiri catastrofale a moralului armatei”, se arată jurnaliștii britanici.

Comitetul Mamelor de Soldați, o organizație de caritate din Rusia, a primit fotografiile cu trupe abandonate în gara Dolbino de la locuitorii din zonă. Dolbino este un mic sat din regiunea Belgorod, în apropiere de Ucraina.

Pste 100 de soldați din Divizia a 2-a de pușcași motorizați sunt fotografiați înghesuiți într-o sala de așteptare, fără facilități pentru a-i găzdui. Potrivit localnicilor, soldații se aflau în gara de cinci zile fără rații și erau nevoiți să se descurce singuri.

Se pare că personalul militar este un amestec de recruți și soldați profesioniști.

Recruții primesc o alocație bănească de doar 2.000 de ruble sau 18 lire sterline pe luna. Localnicii au declarat că mulți dintre ei au rămas deja fără bani pentru a cumpără alimente și nimeni nu știa când ar putea fi mutați.

Comitetul Mamelor de Soldați este o organizație caritabilă celebră care oferă ajutor soldaților și familiilor acestora. Organizația caritabilă a fost înființată în 1989, într-o perioada în care glasnost și perestroika au făcut mai multă lumina asupra abuzurilor din cadrul armatei sovietice. De atunci, a continuat să militeze pentru drepturile soldaților și ale familiilor acestora și este o organizație foarte respectată în Rusia.

Disponibilitatea soldaților ruși de a pleca la război împotriva fraților lor ucraineni este foarte discutabilă. Sondaje recente efectuate în Rusia în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani indică faptul că o majoritate covârșitoare (66%) are o părere pozitivă sau foarte pozitivă despre Ucraina. Această este grupa de vârstă din care provine cea mai mare parte din rândurile armatei ruse.

Încă un indiciu suplimentar de fisurare a moralului și de prăbușire a disciplinei militare este că au apărut rapoarte privind consumul excesiv de alcool în rândul soldaților ruși.

Un rezident local din orașul bielorus Khoyniki, situat în apropiere de granița cu Ucraina, a declarat pentru Radio Europa Liberă că trupele au fost forțate să campeze în condiții de îngheț.

„Soldații s-au instalat în pădurile din jur. Ei beau foarte mult și își vând foarte mult motorină”, a spus localnicul.

Sursa: 10tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *