Externe

Președintele francez propune creșterea vârstei de pensionare cu trei ani

Președintele francez Emmanuel Macron a promis o reformă a pensiilor care ar urma să crească în cele din urmă vârsta de pensionare cu trei ani, până la 65 de ani.

Macron a declarat că modificările vor începe să fie aplicate de anul viitor. “Există un singur mod de a face acest lucru, dacă suntem sensibili. Pe măsură ce trăim mai mult, trebuie să muncim mai mult”, a spus el.

El a spus că vârsta minimă de pensionare pentru o pensie completă va fi crescută treptat de la 62 de ani în prezent la 65 de ani până în 2031.

Dar Macron a declarat că este deschis “să discute cu sindicatele despre vârsta de pensionare și să facă posibile modificări.

Astfel de măsuri s-ar aplica persoanelor care au muncit suficient pentru a se califica. Cei care nu îndeplinesc aceste condiții, cum ar fi multe femei care își întrerup cariera pentru a crește copii, trebuie să lucreze în prezent până la vârsta de 67 de ani.

Toți lucrătorii francezi primesc o pensie de stat. Potrivit lui Macron, respingerea acestor modificări înseamnă că guvernul va trebui să reducă pensiile.

Propunerea de revizuire a pensiilor a declanșat greve și proteste la nivel național la sfârșitul anului 2019, în timpul primului mandat al lui Macron. Guvernul a decis apoi să suspende dezbaterea pe fondul pandemiei COVID-19. Macron a fost reales pentru un al doilea mandat în aprilie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *