Internațional

Președinția turcă: NATO este vitală pentru securitatea Turciei și pacea din regiune

"Alianța trebuie să aibă o viziune clară pentru a face față noilor provocări de securitate și un angajament în sprijinul membrilor", a declarat Fahrettin Altun pentru Al Jazeera, transmite Anadolu.

În articol, intitulat ”Viziunea Turciei pentru NATO într-o eră a provocărilor globale”, Altun a subliniat necesitatea Alianței de a-și actualiza conceptul strategic în urma schimbării dinamicii regionale de securitate din ultimul deceniu.

El a spus că Turcia a fost întotdeauna în fruntea confruntărilor pentru securitatea comună a alianței.

Participarea Turciei la misiuni NATO în întreaga lume, inclusiv în Afganistan și Irak, și găzduirea activelor strategice NATO pe teritoriul său demonstrează ”angajamentul său robust” față de alianță, a subliniat el.

”Considerăm NATO indispensabilă pentru securitatea națiunii noastre și pentru pace în regiunea noastră”, a remarcat el.

Altun a subliniat că Turcia este gata să-și plătească partea echitabilă ”pentru a asigura securitatea colectivă a alianței noastre”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit duminică la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la summit-ul NATO, care va avea loc cu participarea liderilor țărilor membre ale alianței.

Liderii țărilor NATO vor discuta calea pe care o va urma alianța militară în următorul deceniu în fața unor provocări precum China, Rusia și amenințările cibernetice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *