Actualitate

Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol vine la Chișinău la o întrevedere cu Oleg Serebrian

Potrivit presei din stânga Nistrului, la întâlnire vor participa viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian și Vitalii Ignatiev, așa-numitul „ministrul de externe” din cadrul administrației separatiste de la Tiraspol.

Pe lângă discuțiile privind criza energetică, cei doi ar urma să discute și „despre noile incidente cu reprezentanții transnistriei pe aeroportul din Chișinău”, transmite Replicamedia.md.

Ultima oară Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Vitalii Ignatiev la 28 octombrie, la Tiraspol.

Vă amintim că la 24 noimebrie, așa numitul ministru de externe de la Tiraspol, ce urma să zboare miercuri seara spre Federația Rusă, a pierdut zborul și a învinuit de acest fapt autoritățile Republicii Moldova.

„Prin întârzierea deliberată a procedurilor de control al pașapoartelor și a verificărilor aprofundate numite de „linia a doua”, inclusiv prin inspecția bunurilor personale și a bagajelor. Această provocare a fost sancționată de conducerea Republicii Moldova, care, sub pretextul executării de către Poliția de frontieră a Republicii Moldova, a unor proceduri tehnice au zădărinicit plecarea. Prin provocarea de ieri, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de valorile, drepturile și libertățile democratice”, se arată într-un comunicat emis de pretinsul minister din regiune.

Totodată, autoproclamatele autorități tiraspolene au făcut un apel la toți participanții la procesul de negocieri „să evalueze restrângerea libertății de circulație a reprezentantului politic al regiunii transnistrene și să depună eforturi pentru a exclude asemenea și alte forme de încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenilor din regiunea transnistreană”.

Anterior, separatistul Vadim Krasnoselski, a acuzat Chișinăul de șantaj energetic și a solicitat Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să „influențeze conducerea Republicii Moldova pentru a pune capăt șantajului energetic și economic și a preveni cât mai curând o catastrofă umanitară în regiunea transnsitreană.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *