Război

Prigojin a cerut Kremlinului să pună capăt războiului împotriva Ucrainei

Prigojin a devenit prima personalitate media rusă care vorbește public despre încheierea războiului. Acest lucru poate demonstra atât ambiția politică în creștere, cât și oboseala generală față de război.

“Pentru autorități, și pentru societate în ansamblu, este nevoie astăzi să se pună un fel de oboseală pe operațiunea specială. Idealul este să anunțăm sfârșitul operațiunii speciale, pentru ca toată lumea să știe că Rusia a obținut rezultatele pe care le planificase și, într-un fel, noi chiar le-am obținut. Am măcinat un număr uriaș de avioane de vânătoare ale Ucrainei și putem raporta că sarcinile de apărare aeriană au fost finalizate.

Dar Institutul American pentru Studiul Războiului raportează că nu luptătorii Armatei Ucrainei au fost măcinați, ci wagnerii. Armata privată a lui Prigojin este foarte subțire în Ucraina, iar numărul mare de pierderi poate fi unul dintre motivele pentru care liderul PMC-urilor vrea să pună capăt războiului.

Ceea ce este amuzant este că criminalul și psihopatul Prigozhin își dă seama că războiul a ajuns la un punct mort. Dar Kremlinul nu înțelege acest lucru și, aparent, plănuiește un nou val de mobilizare a cărnii de tun.

Într-un interviu recent, Prigojin a susținut că forțele ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă în cinci direcții, inclusiv în zona Bakhmut, și că își vor începe operațiunile de la mijlocul lunii aprilie.

Analiștii ISW notează că o astfel de declarație poate fi o încercare a lui Prigojin de a justifica eșecul wagneriților de a finaliza încercuirea lui Bakhmut, arătând clar că forțele ucrainene sunt pregătite pentru o contraofensivă masivă pe întreg teatrul de operațiuni. Este probabil ca „wagnerii” să efectueze atacuri asupra așezărilor de la nord și nord-vest de Bakhmut pentru a le captura, deoarece capacitatea lor de a avea succes tactic în Bakhmut este redusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Corect. Ucraina este un dezastru istoric, tara creata artificial de saxoni si sovietici cu paminturi furate de la vecini. Nu ar trebui sa existe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *