Internațional

Prim-ministrul Poloniei atenționează: Înfrângerea Ucrainei ar fi „un preludiu pentru al treilea război mondial”

Înfrângerea Ucrainei în războiul declanșat de Rusia poate deveni un preludiu la cel de-al treilea război mondial. De aceea, Ucraina trebuie să obțină toate armele necesare de la partenerii săi, a declarat luni premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, potrivit polsatnews.pl.

Potrivit acestuia, acum Polonia, Germania și Europa se află într-un moment unic în istorie. „Din păcate, 30 de ani de pace liberală s-au dovedit a fi trei decenii de iluzie. Europa de Vest a crezut prea ușor că ursul rusesc poate fi îmblânzit”, a spus el.

În același timp, Morawiecki a menționat că înfrângerea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei ar putea deveni un preludiu la cel de-al treilea război mondial. Prin urmare, potrivit lui, nu există niciun motiv pentru a bloca sprijinul pentru Ucraina și a amâna livrările la nesfârșit.

„Fac apel la guvernul german să acționeze în mod decisiv, furnizând Ucrainei toate tipurile de arme”, a spus el.

Premierul polonez a mai adăugat că a face afaceri cu Rusia este ca și cum ai face o înțelegere cu diavolul.

„Acest lucru a devenit un laț în jurul gâtului țărilor dependente de gazul rusesc. Ceea ce pentru Occident era pur și simplu o chestiune de interese de afaceri eșuate, a devenit o chestiune de viață și de moarte pentru țări precum Ucraina și Polonia”, a precizat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Depinde. In locul Poloniei as fi declarat altceva: anume ca daca Belarus invadeaza Ucraina alaturi de Rusia, Polonia invadeaza Belarus. Si astfel ii puneam cu botul pe labe pe bielorusi. Dar ministrul polonez nu stie ce sa declare corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *