Chișinău

Primăria anunță că aleea din bd. Mircea cel Bătrân va fi reabilitată / Lucrările vor costa aproape 5 milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 22 aprilie, a.c., au început lucrările de reabilitare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân, sectorul Ciocana, cu lungimea de 1,5 km. Costul proiectului este de 4,7 milioane de lei, iar lucrările de reparație vor dura circa 2 luni.

Reabilitarea aleii reprezintă o primă etapă din cadrul programului de reparație a bd. Mircea cel Bătrân, proiect inițiat de Pretura Ciocana.

Lucrările de renovare a zonei pietonale sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo" și presupun înlocuirea stratului de asfalt și a bordurilor pe o suprafață de 14 mii metri pătrați, pe tronsonul: str. P. Zadnipru – str. Prof. Ion Dumeniuk. De asemenea, pe aleea bd. Mircea cel Bătrân vor fi amenajate spațiile verzi, va fi instalat iluminat nocturn decorativ, precum și mobilier urban.

„Această alee este una din principalele zone de recreere pentru cei 147 mii de locuitori ai sectorului Ciocana, iar scopul nostru este de a amenaja zone verzi, pentru confortul orășenilor, în fiecare sector al capitalei", a menționat primarul general, Ion Ceban.

Menționăm că anterior a fost reabilitată porțiunea de alee pe tronsonul: str. Ginta Latină – str. P. Zadnipru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *