Actualitate

Primăria Lăpușna a rămas fără sediu. Clădirea a fost vândută unui consilier

Scandal la Lăpușna, după ce primăria satului a rămas fără clădirea în care angajații își desfășurau munca, după ce aceasta a fost cumpărată de către un om de afaceri pe nume Boris Baraș, care este și consilier local.

De dimineață oamenii legii au venit la primărie pentru a evacua angajații din instituție, în clădire rămânând doar edilul satului, care, spune el, că este neputincios în fața acestora și solicită ajutorul structurilor guvernametale pentru soluționarea problemei.

„Noi ca administrație publică nici nu am știut despre existența acestei decizii. Executorul a emis încheierea pe 9 octombrie 2020, dar nouă abia ieri ne-a trimis încheierea prin care ne anunța că mâine dimineață trebuie să evacuăm clădirea. Dacă trebuia să ne forțeze să ieșim, trebuia să ne trimită o scrisoare recomandată, cu răspuns, că noi ne-am semnat, că am fost înștiințați. Astfel, noi avea să luăm măsurile care trebuiau luate”, a spus consilierul.

Consilierul local susține că după ce au fost impuși să părăsească clădirea, documentele din cadrul Primăriei Lăpușna au fost mutate dintr-un loc în altul.

„Acolo sunt documente. Ei ce-au făcut? Le-au luat niște hamali de ai lui domnul Baraș și le-au mutat dintr-o parte în alta. În cazul în care lipsește ceva, cine este responsabil?”, a mai spus consilierul.

Fiul proprietarului spune că nu poartă nicio vină pe această situație și că familia sa a intrat în posesia clădirii legal, după ce a cumpărat-o de la compania care a privatizat-o.

„Bunul este înregistrat pe persoană fizică, pe firmă. Toate numerele cadastrale sunt înregistrate. Totul este. Aici nu a fost primărie. Primăria a ars în 1987 (…) Niciodată aceasta nu a fost proprietatea statului.”, a menționat Baraș care spune că nu a chemat pe nimeni și că este vorba despre acțiunile legale ale executorului judecătoresc.

La 6.30 au apărut mascații. Primăria noastră este blocată, este pusă lăcata, stau mascații și poliția, nu dau voie ca în interior să intre angajații noștri, de aceea ne adresăm tuturor structurilor guvernamentale, să se ia măsuri pentru a ne permite să activăm. Noi suntem în litighiu cu terenurile aferente pe care le-au luat o societate cu răspundere limitată”, informează primarul Ion Chioșa.

Lacătul de la intrarea principală în primărie a fost schimbat, iar toate ușile sigilate. Toate actele și documentația care se află în incinta instituției ar urma să fie sigilate, însă deocamdată nu se știe dacă acest lucru s-a și întâmplat.

Primarul a anunțat că nu va răspunde dacă se va pierde vreun act din cadrul instituției și spune că va ataca decizia în instanță, ulterior va organiza o conferință de presă, pentru a aduce detalii despre subiect.

Deocamdată, nu am reușit să luăm legătura cu consilierul local, Boris Baraș, pentru o reacție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *