Politică

Primarul Timișoarei, USR-istul Dominic Fritz a pornit un război împotriva tricolorului României

Prefectul Timişului, Mihai Ritivoiu anunță că va trimite un control la Primăria Timişoara şi i-a dat un ultimatum primarului Dominic Fritz (USR) ca până la Paştele Ortodox să aprofundeze legislaţia României privind arborarea drapelului ţării noastre.

Anunţul prefectului vine, după ce Dominic Fritz a dspus demolarea a trei catarge cu drapelul naţional, în intersecţii din Timişoara, încă din mandatul fostului primar, Nicolae Robu, potrivit News.

Mihai Ritivoiu a anunțat duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va emite ordinul privind controlul la Primăria Timişoara.

”Control la Primăria Timişoara pe chestiunea steagurilor. Voi emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliţiei, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locaţiile aparţinând Primăriei Timişoara.

Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poţi, din poziţia de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în faţa Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi – toţi cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des – să fii ciumă. Nu poţi să te tocmeşti la lege într-un caz, şi să o forţezi la maxim în altul.

Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecţii, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat”, a transmis prefectul de Timiş.

Mihai Ritivoiu i-a dat un termen lui Dominic Fritz ca până la Paştele ortodox, să aprofundeze legislaţia în privinţa arborării drapelului României.

”Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştele Ordodox să aprofundeze legislaţia privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşte, o vom face noi”, a mai scris prefectul.

În dată de 30 martie, primarul Dominic Fritz a dat o dispoziţie prin care să dea jos trei dintre catargele cu drapelul tricolor amplsate în sensurile giratorii de la AEM, din Calea Şagului şi de la intersecţia străzilor Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel cu Holdelor din Timişoara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Niste tampiti. Inventeza conflicte acolo unde nu sunt. Eu am un avion pus in centrul orasului si nu-l pot demola pt ca un alt tampit de primar a hotarat el ca avionul trebuie sa stea in oras. Asa ca… fiecare are tampitii sai. De ce nu ar avea si Timisoara doi tampiti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *