Externe

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Mesaj pentru Harry și Meghan

Noul monarh al Marii Britanii, regele Charles al III-lea, a ținut primul discurs adresat naţiunii britanice în urma decesului reginei Elisabeta a II-a. 

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii: „Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei, a fost un angajament personal profund. Reînnoiesc în faţa voastră acest angajament de serviciu de-a lungul întregii vieţi, notează protv.ro.

De-a lungul vieţii ei, Maiestatea sa Regina – iubita mea mamă – a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi familia sa, şi avem faţă de ea cea mai sinceră datorie pe care o familie o poate avea către mama sa.

Asta a fost mai mult decât o promisiune: a fost un profund angajament personal care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii pentru datorie.

Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu au dat niciodată înapoi, în vremuri de schimbare şi de progres, în vremuri de bucurie şi sărbătoare şi în vremuri de tristeţe şi pierdere.

Cum a făcut însăşi regina cu un devotament atât de indefectibil şi eu mă angajez solemn, de-a lungul timpului rămas pe care Dumnezeu mi-l acordă, să respect principiile constituţionale aflate în inima naţiunii noastre”.

În prima sa alocuţiune televizată ca suveran, regele Charles și-a exprimat “dragostea” pentru fiul său Harry şi soţia Meghan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *