Război

Probleme mari pentru armata rusă – soldații consumă în exces alcool sau dezertează / Pro-rușii din Donețk reinstaurează pedeapsa cu moartea

Se observă că starea morală și psihologică a armatei rusești rămâne scăzută. Există dezertare sistemică și abuz de alcool în rândurile ostașilor ruși.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează acest lucru pe pagina sa de Facebook din dimineața zilei de 13 iulie 2022.

Potrivit acestora, armata Federației Ruse înțelege ineficacitatea acțiunilor lor împotriva forțelor de apărare ale Ucrainei.

“Starea morală și psihologică a personalului invadatorilor rămâne scăzută, există o utilizare sistemică a băuturilor alcoolice și dezertare. Invadatorii se plâng de ineficacitatea atacurilor lor asupra pozițiilor ucrainene”, se arată în raport.

Anterior, analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au remarcat că trupele de ocupație ale Federației Ruse se confruntă cu o creștere a dezertării și a neascultării în rândul personalului. Mișcarea de rezistență îi împiedică pe ruși să întărească controlul administrativ asupra teritoriilor ocupate. Partizanii ucraineni „vânează” cu succes colaboratori și ocupanți.

Comandamentul Operațional „Sud” a raportat miercuri că a ucis 30 de soldați ruși

Comandamentul Operațional „Sud” a raportat miercuri că a ucis 30 de soldați ruși și a distrus două depozite de muniții, un obuzier, un lansator de rachete multiple Uragan și patru vehicule blindate și militare. Avioanele de luptă rusești au încercat să respingă unul dintre atacurile asupra unui depozit de muniții trăgând cu rachete în avioanele Forțelor Aeriene Ucrainene. Aviația ucraineană nu ar fi înregistrat pierderi, dar rachetele rusești au ucis un civil în Bashtanka și au distrus o centrală termică, a transmis armata ucraineană.

Rușii reinstaurează pedeapsa cu moartea

Separatiștii proruși din Donețk, regiunea Luhansk, ridică moratoriul privind pedeapsa cu moartea. Denis Pushilin, liderul reprezentanților Kremlinului din regiunea Donețk, a semnat pe 12 iulie un decret de ridicare a interdicției pedepsei capitale. Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu exclude executarea prizonierilor de război străini. (Kyiv Independent)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *