Politică

Procuratura Anticorupţie are un nou şef interimar, ales cu SCANDAL

Astfel, în această funcţie a fost numit Eduard Harunjen, procuror în cadrul Direcţiei misiuni speciale, anunţă protv.md.

Ruslan Popov, care a deţinut până acum interimatul la Procuratura Anticorupţie, a declarat că decizia Consiliului Superior al Procurorilor este incorectă şi că, de fapt, el a fost ales în această funcţie. Popov spune că pentru candidatura sa au votat majoritatea din cei prezenţi, adică 6 din 11, în timp ce consiliul susţine că era nevoie de 7 voturi din 12. Popov a declarat că va merge în instanţă.

La rândul său, procurorul general, Corneliu Gurin, susţine că decizia de a schimba interimatul a fost luată pentru a asigura un concurs echitabil şi nu are nici o legatură cu activitatea profesională a lui Popov.

La moment, pentru suplinirea funcţiei de procuror la Procuratura Anticoruptie a fost anunţat un nou concurs, iar candidaţii vor putea depune dosarele până pe 23 septembrie.

Despre noul şef de la Procuratura Anticoruptie, Harunjen, Ziarul de Gardă a scris săptămâna trecută că ar fi proprietarul unei case estimate la câteva milioane de lei. Şi despre Ruslan Popov, aceeaşi publicaţie a scris în luna martie că ar locui într-o casă de 2 milioane de lei.
 
via protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *