Social

Programul manifestărilor cultural-artistice dedicate Sărbătorii Naţionale Limba Română

Primăria municipiului Chişinău anunță Programul manifestărilor cultural-artistice dedicate Sărbătorii Naţionale „Limba Română” care este sărbătorită pe 31 august de pe aleea pietonală „Eugen Doga”.

Astfel, la 09:00 va avea loc ceremonia de depuneri de flori la  monumentul lui Mihai Eminescu, din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor, transmite Știri.md.

Ulterior, la 16:00 pe strada pietonală „Eugen Doga” se va desfășura programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, iar la 17:00 va avea loc concursul de recitare a poeziilor, dedicat copiilor din clasele întâi.

După aceasta va avea loc spectacolul muzical „În aceeași limbă”, unde vor evolua mai mulți artiști consacrați.

Acompaniați de orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru, vor evolua mai mulți artiști precum: Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov. Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Festivitatea dedicată Sărbătorii „Limba Română” va culmina cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *