CSI / RusiaExterneRăzboi

Propagandiștii ruși: Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donețk, ar fi plecat să lupte în războiul din Ucraina

Igor Ghirkin, un militant naționalist și fost ofițer FSB care a contribuit la lansarea războiului din 2014 în regiunea Donbas, a fost trimis pe frontul din Ucraina.

Igor Girkin, cunoscut și sub numele de Strelkov, a fost trimis în prima linie ca adjunct al comandantului de batalion, a declarat propagandistul și jurnalistul de război rus Maksim Fomin, potrivit Kyiv Independent, citând Unian.

Girkin nu a mai postat nimic pe rețelele de socializare din 10 octombrie, însă soția lui Girkin a postat o fotografie cu el în uniformă militară pe 15 octombrie și a adăugat că acesta este bine.

Rob Lee, cercetătorul și analistul militar de la Foreign Policy Research Institute, spune, citând un canal rusesc de Telegram, că el ar fi plecat cu o unitate de voluntari ruși, transmite Hotnews.

Igor Ghirkin a comparat în septembrie prăbușirea uneia dintre principalele linii ale frontului cu o înfrângere catastrofală în războiul ruso-japonez, care a declanșat Revoluția din 1905 din Rusia.

Igor Ghirkin, care critică foarte des conducerea țării fără menajamente, numindu-l pe ministrul apărării, Shoigu, ”mareșalul de carton”, a spus în repetate rânduri că Rusia va fi învinsă în Ucraina dacă nu face o mobilizare la nivel național, potrivit Reuters.

Igor Ghirkin, implicat în doborârea unui avion Boeing 777 în 2014, a declarat public că a fost privat de posibilitatea de a ajunge pe front.

În vară, s-a raportat că a încercat să intre în regiunea Herson folosind documente falsificate, dar a fost reținut de poliție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *