Atitudini

Proști, dar mulți

A călcat deseori pe greblă, dar trebuie să recunoaștem că a realizat și anumite succese pe plan internațional. Cert este una, și-a făcut-o singur cu mâna lui atunci când acționa nu ca un politician deștept, ci ca un afacerist hulpav.

Pentru demiterea guvernului au votat mai mulți deputați decât a fost nevoie, 54 la număr. Mulți, dar proști, ar spune Alexandru Lăpușneanul. Acum rămâne să vedem ce se întâmplă mai departe, ca să vedem dacă acești deputați sunt chiar proști, sau doar se prefac. Cea mai periculoasă greblă pe care ar putea călca RM acum este să intre în alegeri anticipate. S-ar repeta scenariul anului 2000, când comuniștii au venit la putere, iar drumul european al Moldovei a fost blocat pentru aproape un deceniu. Se părea că mai avem puțin și ajungem și acolo. Nu că Europa ar reprezenta raiul pe pământ, dar între Rusia care vrea să-și recapete fostele teritorii sovietice și Europa o aleg pe ultima. Vor reuși parlamentarii să creeze un nou guvern? Sperăm și noi, cei care sunt și mai mulți, și mai proști. Proști pentru că i-am votat cândva și am avut încredere în ei, proști pentru că o să-i mai votăm chiar dacă își vor schimba peste noapte partidele politice și culorile ideologice. Citeam pe un blog o întrebare revelatorie pentru aceste zile: Cine va bate din palme după demiterea guvernului, Rusia sau Europa? Bineînțeles că Rusia. Putin știe că suntem mulți și proști, chiar dacă nu l-a citit niciodată pe Negruzzi. Știe că o majoritate din populație este atât de prostită de propaganda rusească, încât va vota din nou cu pseudostataliștii, adică PCRM. Știe că până și populația proeuropeană a Moldovei s-a săturat de guvernarea actuală până în gât. Știe și așteaptă tăcut, în speranța că va reînvia epoca stalinistă în toate republicile ex-sovietice. Iar pericolul revenirii Uniunii Sovietice este unul iminent, atâta timp cât o țară întreagă nu-și dă seama că Hitler și Stalin reprezintă aceeași față a monedei dictatoriale.

Imediat după ședință, Vlad Filat a declarat că demiterea guvernului este un act iresponsabil, iar punerea în prim-plan a frustrărilor personale este o crimă. Sunt de acord, domnule Filat, doar că o parte de vină pentru această crimă este și a dumneavoastră. Acum ar trebui ca toți guvernanții să uite de frustrările personale și să se gândească ce fac mai departe cu această țară. O readuc în Uniunea Sovietică sau o conduc spre Europa?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *