Actualitate

Protest în centrul Moscovei pentru alegeri locale corecte. 38 de persoane au fost arestate

UPDATE. Mai mulţi opozanţi ruşi au fost arestaţi de poliţie duminică la Moscova în timpul unei manifestaţii împotriva înlăturării candidaţilor independenţi şi ai opoziţiei din alegerile locale care vor avea loc în septembrie, potrivit AFP.

Manifestaţia, neautorizată, a fost organizată de un grup de candidaţi, printre care aliaţi ai opozantului şi bloggerului anticorupţie Aleksei Navalnîi.

Protestatarii îi reproşează Comisiei Electorale a Federaţiei Ruse că blochează intenţionat candidaturile opozanţilor şi independenţilor în alegerile din septembrie, sub pretextul că o parte dintre semnăturile susţinătorilor lor, necesare pentru a putea candida, au fost falsificate.

În pofida faptului că poliţia a fost prezentă în număr mare la manifestaţie, ea a operat o singură arestare, potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor.

Manifestanţii, care scandau "Este oraşul nostru!", au bătut în mod simbolic, pe rând, la porţile masive ale primăriei Moscovei, înainte de a se îndrepta spre Comisia Electorală. "În toată Moscova, ei retrag candidaţii independenţi. Trebuie ca acest primar (Serghei Sobianin) cinic şi mincinos să audă vocea noastră", a declarat opozantul Ilia Iaşin, prezent la manifestaţie.

Liubov Sobol, aliată a opozantului Aleksei Navalnîi, a anunţat sâmbătă că intră în greva foamei pentru a denunţa blocarea candidaturii sale din cauza acuzaţiilor de falsificare a semnăturilor.

Precedentele alegeri locale şi regionale din Rusia au fost marcate de un considerabil regres al partidului aflat la putere, Rusia Unită, pe fondul nemulţumirii provocate de stagnarea nivelului de trai şi de extrem de impopulara majorare a vârstei de pensionare. Partidul puterii a pierdut anul trecut mai multe regiuni în favoarea comuniştilor şi naţionaliştilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *