Internațional

Proteste la Hong Kong: Manifestanții cer de 3 zile o relansare a procesului reformelor politice

"Fondatorii Occupy Central au spus în mod repetat că dacă mișcarea devine de necontrolat, îi vor pune capăt. Eu acum le cer să își țină promisiunea și să pună capăt imediat campaniei lor", a declarat Leung Chun-ying, după ciocnirile care au opus duminică seara manifestanți scutierilor, care au încercat să-i disloce prin utilizarea de gaze lacrimogene.

Studenții, care au năvălit vineri, 26 septembrie, în sediul guvernului, sunt de mai multe săptămâni promotorii unei campanii de nesupunere civilă pentru a denunța ceea ce mulți dintre localnici percep ca o preluare crescândă a serviciilor locale de către puterea centrală.

Potrivit AFP, Beijingul a anunțat în august că viitorul șef al executivului local va fi ales tot prin sufragiu universal în 2017, dar că doar doi sau trei candidați selecționați de un comitet vor fi abilitați să se prezinte la scrutin.

Organizația prodemocrație Occupy Central cere "retragerea" deciziei Beijingului și o relansare a procesului reformelor politice. "Cerem ca executivul local să prezinte guvernului central un nou raport despre reformele politice care reflectă pe deplin aspirațiile la democrație ale populației din Hong Kong", a declarat Occupy. În caz de refuz, ‘mișcarea se va intensifica’, a avertizat ea, conform agenției de presă franceze.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *