ROMÂNIA

PSD se gândește la abandonarea guvernării pentru a evita pierderea alegerilor cu Ciolacu

Recentele tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL, centrate în jurul legii pensiilor, au adus în prim-plan posibilitatea ca PSD să se gândească la abandonarea guvernării.

Această situație este alimentată de divergențele apărute între cele două partide, în special în interpretarea cifrelor pentru impactul bugetar al legii pensiilor.

După doi ani de guvernare conciliantă, PSD și PNL s-au confruntat cu prima lor criză majoră. Liberalii au semnalat joi dimineața „inadvertențe” în cifrele din noua lege a pensiilor, iar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a refuzat inițial să transmită avizul pentru proiect.

Aceasta a dus la întârzierea ședinței de Guvern pentru aproape jumătate de zi. În cele din urmă, Ministerul Finanțelor a dat avizul condiționat, iar guvernul a adoptat proiectul.

Premierul Marcel Ciolacu i-a trasat ministrului Boloș sarcina de a prezenta un plan concret pentru creșterea încasărilor la buget și pentru digitalizarea ANAF.

Aceste divergențe au apărut după interpretări diferite ale cifrelor pentru impactul bugetar al legii pensiilor între Ministerul Finanțelor (PNL) și Ministerul Muncii (PSD).

Ministrul Muncii, Simona Bucura, a susținut într-un briefing că guvernul de coaliție este responsabil și că proiectul a trecut toate etapele necesare. Ea a menționat că legea este stabilă și sustenabilă, fiind elaborată cu gândul la beneficiile pentru români.

De asemenea, a subliniat că proiectul va intra în procedură de urgență în Parlament și se dorește adoptarea lui până în 20 noiembrie pentru a renegocia PNRR cu Comisia Europeană.

presalibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Și, le oferă românilor, aceleași caricaturi, aceiasi pioni care au doar rolul de a ridica mâna la ordin, aceiași inutili, care au imprumutat viitorul României si românilor pentru zeci de ani. Care au produs condițiile emigrării in masă, nu doar a “românilor, mai rău, a tinerelor generatii care nu-și mai găsește locul intro țară condusă de hahalere, slugi ale străinilor, intro tara unde democratia este o “caricatura pentru fraieri’.

  2. “Cainele nu pleaca de la macelarie”. Este o diversiune, bineinteles. PSD-ul nu abandoneaza guvernarea din doua motive: 1) sunt mufati la banii guvernamentali, motiv pt care ar pierde sprijinul primarilor si 2) cine “organizeaza” alegerile, ala si “imparte” voturile, asta cunoste PSD-ul cel mai bine sa faca. “Ce caută R.Moldova in treburile interne ale României? Să-și vadă de propriile nenorociri!” ? Prostanacule, asta urmeaza sa se intample prin aderarea RM la UE, amestecarea celor doau state romanesti, romanizarea, cum zicea Patrusev.

  3. Nu ne mai spuneți nimic despre CUB? 😭 De ce nu? Vrem știri cum CUB susține public la funcția de primar în Ungheni un comsomolist crescut în URSS, colaborator al Uniunii Sovietice la noi în țară și iubit de Voronin.

  4. Nu sunt in stare sa scoată inechitătile din sistemul de pensii, au prorogat o lege s-au turat că fac una și mai bună, că fac reforma, iar acum se cearta pensionarii rămân tot săraci, ei așteaptă voturile, halal parlamentari. Au mai cheltuit și bani pe consultanta, pe oameni angajați la casele de pensii. D trei luni de zile liberalul Baciu, tot la 95/ din dosare a rămas digitalizate. Mint pensionarii și când respira. Rareș cel care ne prostea că scoate pensiile speciale in câteva zile, acum e specialist și în pensii pe contributivității, in timp ce își arată ceasurile de mii de euro, vrea ca pensionarii să trăiasca în saracie. Suntem umiliți de cei care ar trebui sa ne apere drepturile. Unde e reforma pensiilor, la contribuție egală, pensie egală (diferente de aproape 3000 lei ) halal sustenabilitate.

  5. Nu sunt in stare sa scoată inechitătile din sistemul de pensii, au prorogat o lege s-au turat că fac una și mai bună, că fac reforma, iar acum se cearta pensionarii rămân tot săraci, ei așteaptă voturile, halal parlamentari. Au mai cheltuit și bani pe consultanta, pe oameni angajați la casele de pensii. D trei luni de zile liberalul Baciu, tot la 95/ din dosare a rămas digitalizate. Mint pensionarii și când respira. Rareș cel care ne prostea că scoate pensiile speciale in câteva zile, acum e specialist și în pensii pe contributivității, in timp ce își arată ceasurile de mii de euro, vrea ca pensionarii să trăiasca în saracie. Suntem umiliți de cei care ar trebui sa ne apere drepturile. Unde e reforma pensiilor, la contribuție egală, pensie egală (diferente de aproape 3000 lei ) halal sustenabilitate și echitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *