Război

Putin face o demonstraţie de forţă şi trage cu pușca cu lunetă

Președintele rus Vladimir Putin a inspectat, joi, un poligon de antrenament pentru trupele mobilizate, ocazie cu care Kremlinul l-a prezentat cum trăgea cu o pușcă cu lunetă.

Imaginile au scopul de a arăta sprijinul său personal pentru soldații care pleacă să lupte în Ucraina, scrie Reuters, în contextul unei mobilizări haotice, care a fost marcată de evenimente tragice. Cel mai grav de până acum a fost atacul de la o bază militară din Belgorod, unde doi indivizi au deschis focul și au omorât 11 persoane.

Putin a fost însoțit în călătoria de joi în regiunea Reazan (sud-est de Moscova) de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care i-a raportat despre modul în care sunt antrenați recruţii.

În imagini se vede o siluetă care pare a fi Putin întins pe pământ și trăgând cu arma cu lunetă. În cadrul următor, Putin e văzut scuturându-și praful de pe pardesiu, bătând pe umăr un soldat și urându-i mult noroc.

Vizita a avut loc la o zi după ce Putin a ridicat starea de alertă în 8 regiuni ale Rusiei și a decretat legea marțială în cele patru teritorii ocupate ale Ucrainei pe care le-a anexat ilegal luna trecută.

Confruntat cu o serie de înfrângeri în război, Putin a anunţat recent o „mobilizare parțială” pentru a convoca sute de mii de trupe suplimentare.

Această mobilizare s-a desfășurat însă haotic, au fost recrutaţi oameni care nu erau apţi de război și chiar și Putin a fost forțat să recunoască greșelile.

În plus, sute de mii de ruși au fugit în străinătate pentru a scăpa de recrutare.

Putin a spus vinerea trecută că mobilizarea se va termina în două săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *