Actualitate

Putin își elimină oponenții prin încarcerare și exil. Partidul Rusia Unită pierde

Deocamdată, Putin se poate bucura de un grad relativ ridicat de susţinere.

Partidul său, Rusia Unită, anul acesta a înregistrat cele mai slabe cifre din ultimul deceniu, alimentate de condiţiile joase de trai şi de o serie nepopulară de decizii politice.

Kremlinul nu îşi asumă niciun risc, determinat să se asigure că partidul obţine din nou majoritate în Duma de Stat, aşa cum este cunoscută camera inferioară a Parlamentului rus.

Putin a dat de înţeles că vor fi lansate luna aceasta 700 de miliarde de ruble (9,6 miliarde de dolari) către pensii şi alte cheltuieli.

„Cât timp regimul are suficiente resurse financiare şi nu face greşeli majore care ar putea revolta populaţia, el poate supravieţui în continuare”, spune Tatiana Stanovaia, fondatoare a firmei de consultanţă politică R.Politik.

Astfel, votul din 17-19 septembrie va reprezenta cel mai recent test al partidului. Unele sondaje arată că popularitatea Rusiei Unite a scăzut până la 27%. În ciuda scăderii, Kremlinul intenţionează să obţină circa 45% din voturile cetăţenilor, astfel, eliminând candidaţii independenţi, în timp ce se asigură că prezenţa la vot rămâne scăzută pentru a marca astfel impactul generat de votanţii loiali, reprezentanţi de pensionari şi angajaţii statului.

Sursele citate de Bloomberg spun că partidul aflat la conducere va crea de unul singur locurile necesare pentru controlarea curselor districturale, care alocă cealaltă jumătate din locuri.

Protestele masive din Belarus se pare că a alarmat Kremlinul. Moscova l-a susţinut dictatorul Alexander Lukaşenko în ceea ce priveşte strivirea opoziţiei belaruse, în ciuda sancţiunilor aplicate de statele vestice.

În prezent însă, există puţine semne ce ar duce la izbucnirea unor proteste similare în Rusia, spune furnizorul de sondaje Levada Center.

În acelaşi timp, există persoane din interiorul Kremlinului care consideră că Rusia Unită s-ar putea chinui să obţină rezultate puternice în regiunile unde situaţia economică pare să se deterioreze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *