Actualitate

R. Moldova ar putea cere despăgubiri de miliarde de la Rusia. Reacția Moscovei

Secretarul de stat al Ministerului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat că autoritățile de la Chișinău și Tiraspol ar trebui să continue acțiunile pozitive precum deciziile protocolare semnate la sfârșitul anului trecut, potrivit RIA Novosti.

În același timp, referindu-se la declarațiile lui Andrian Candu privind armata rusă, Karasin face referire la „pacificatorii” ruși din zona de securitate, precizând că nu au nimic în comun cu militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și cu munițiile ruse aflate în stânga Nistrului.

Oficialul rus a adăugat că astfel de chestiuni „se rezolvă nu de la tribune cu declarații tari, dar prin lucru bine gândit pentru a obține rezultate în reglementarea transnistreană acceptate de ambele părți”. 

Andrian Candu a declarat într-un interviu pentru publicația letonă Latvijas Avize că trupele militare ruse aflate ilegal în stânga Nistrului sunt forțe de ocupație și că Rusia a încălcat legislația internațională.

El a arătat că autoritățile se gândesc să angajeze o companie internațională de avocatură pentru a calcula pierderile provocate de prezența rusă în regiunea transnistreană timp de 25 de ani și care ar putea să se ridice la miliarde de dolari.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *