Sport

R. Moldova va gazdui Balcaniada de Taekwondo

Luna iunie a constituit o perioada de timp deosebit de fierbinte, la propriu si la figurat, pentru taekwondistii moldoveni, versiunea olimpica WTF. Asta deoarece, in toiul caniculei, sportivii care practica aceasta proba de lupte orientale au avut un program foarte incarcat, competitiile internationale de prestigiu urmand una dupa alta.

Ieri, Federatia de Taekwondo WTF a R. Moldova a convocat o conferinta de presa in care au fost enuntate ultimele performante realizate de catre sportivii nostri. Presedintele forului, Oleg Ciornii, a remarcat ca „din motive materiale, la turneele in care au participat loturile R. Moldova, s-au deplasat grupuri restranse de luptatori care insa au fost minutios selectati”.
La Jocurile Balcanice din Serbia au fost prezenti cinci taekwondisti din republica noastra, din care patru au urcat pe podium. Cu medalie de aur a fost decorata una din cele mai experimentate tinere sportive, Anastasia Codreanu. In acelasi timp, Diana Zelenco, Ecaterina Boldisor si Grigore Stepanov au intrat in posesia distinctiilor de bronz. Tot la Belgrad a avut loc si un congres al reprezentantilor statelor balcanice, unde din trei state-candidate (Turcia, Bulgaria si R. Moldova), ultima a fost desemnata gazda editiei 2010 a Balcaniadei.
La doar o zi diferenta, in Croatia a avut loc Campionatul European, rezervat cadetilor. „Editia de la Zagreb a fost a treia la numar si in toate cele disputate pana in prezent, moldovenii au devenit premianti”, a spus Dumitru Bordeniuc, secretar general al federatiei. Anul curent, luptatorii nostri au obtinut un loc trei prin Vladislav Prilutchi si trei locuri cinci.
Un alt grup de membri ai forului respectiv se afla din nou in Serbia, care, in aceste zile, gazduieste Universiada Mondiala.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *