Actualitate

Rafturi goale și panică în China: Oamenii s-au îmbulzit la cumpărături. Unii angajaţi s-au mutat la birou în lockdown

Locuitorii din Shanghai-ul de Vest pot părăsi locuinţa doar pentru testare, iar alimentele vor fi livrate acasă acolo unde va fi nevoie. În ultimele zile, oamenii au golit însă rafturile magazinelor, pregătiţi ca lockdown-ul să fie prelungit. Acest lucru s-a întâmplat cu cei aproape 10 milioane de locuitori din Shanghai-ul de Est, care ar fi trebuit de astăzi să încheie perioada de carantină. Lockdown-ul s-a prelungit însă în estul oraşului, în mai multe districte.

Provizii de alimente în Shanghai

„Luni, străzile erau pline de oameni care făceau provizii de alimente. În pieţe şi supermarketuri, cozile se întindeau de la uşa magazinului până în josul străzii. Înăuntru nu avea voie decât un număr limitat de clienţi”, spune un localnic, potrivit BBC.

„Am vecini care se tem să nu-şi piardă locul de muncă din cauza absenţei prelungite. Alţii suferă de depresie, provocată de izolare. Zilele noastre sunt ocupate de testări COVID şi cumpărături online. Mi-am pus alarma la 6 dimineaţa ca să pot comanda mâncare proaspătă. Uneori, comenzile sunt anulate pentru că produsele nu mai sunt pe stoc ori nu mai sunt curieri disponibili”.

au rămas la birou în lockdown

Înainte ca prima parte din oraş să intre în lockdown, luni, peste 20.000 de angajaţi au fost chemaţi la birou, în districtul financiar Lujiazui. Au rămas acolo pe perioada de lockdown, în încercarea de a nu înregistra pierderi economice. Unele companii le-au pregătit angajaţilor saci de dormit şi articole de igienă personală.

„Bursa globală nu se opreşte din cauza unui virus”, a declarat un chinez pentru The Global Times.

Bilanţ COVID-19 în China

China a înregistrat ieri 8.600 de cazuri noi de COVID-19, un număr record de la începutul pandemiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.