CSI / Rusia

(RAPORT FMI) Economia Rusiei, aproape de colaps

Încetinirea ritmului de creștere a economiei Rusiei a continuat și pe parcursul anului trecut, reflectând cauze structurale care existau și înainte de criza economică, în ciuda măsurilor luate de autorități pentru depășirea dificultăților, susțin analiștii Fondului Monetar în raportul publicat recent.

Consecințele negative ale tensiunilor geopolitice legate de evenimentele care au loc în Ucraina sunt de natură să ducă economia Rusiei într-un impas, avertizează reprezentanții FMI. Aceștia se așteaptă, în acest an, la o înăsprire a politicilor fiscale, pe fondul faptului că deficitul calculat în afara comerțului cu petrol se menține aproape de un nivel record.

Ca reacție la presiunile resimțite de rubla rusească, Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda de politică monetară, în scopul înlăturării riscului de creștere a inflației pe termen mediu. Totodată, Banca Națională a Rusiei a intervenit într-o mai mare măsură în piața monetară pentru a sprijini rubla.

Pe de altă parte, experții Fondului menționează faptul că autoritățile de la Moscova au demarat o serie de reforme structurale, inclusiv o reformă parțială a sistemului de pensii și o nouă lege privind achizițiile publice.

sursa: money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *