Actualitate

Raportul Kroll 2: o parte semnificativă din banii spălați au trecut prin banca letonă ABLV și banca ucraineană PrivatBank

 Pe de altă parte, procurorul general Eduard Harunjen a declarat că nu există o listă cu beneficiarii finali ai fraudei bancare. „Nu există nicio anexă la raport, nu există lista despre care se discută. Raportul Kroll nu a fost niciodată în Procuratura Generală. Procuratura Anticorupție, doar ea a avut dreptul să intre în posesia raportului”, a mai declarat Harunjen, citat de Agora.md. La rândul ei, procuroarea anticorupție, Adriana Bețișor, a declarat că raportul Kroll nu este un act de acuzare, informațiile pe care le prezintă trebuie verificate.

Potrivit raportului, o parte semnificativă din banii spălați au trecut prin banca letonă ABLV și banca ucraineană PrivatBank.

Compania Kroll a identificat circuitul banilor prin alte conturi decât ale celor trei bănci implicate în fraudă, în special de la Victoriabank și Moldindconbak, care au avut un volum mare de tranzacții cu companiile grupului Șor, precizează Agora.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *