Politică

Război hibrid în Republica Moldova. SIS: Se coordonează de la Moscova, cunoaștem o bună parte din agenții de influență

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) cunoaște „o bună parte” din agenții de influență ai Rusiei responsabili de războiul hibrid care se desfășoară în Republica Moldova, a declarat directorul instituției, Alexandru Musteață, în cadrul unui interviu.

Șeful SIS susține că intensitatea războiului hibrid a crescut foarte mult în Republica Moldova.

„A crescut foarte mult, pe mai multe paliere, pornind de la cel informațional, unul extraordinar de agresiv și pe larg utilizat: manipulare, falsuri cu o intensitate foarte mare. În același timp activizarea a ceea ce numim noi agenți de influență. Sunt persoane din sectorul socio-politic care încearcă să influențeze opinia publică prin utilizarea acelor falsuri și manipulări. Din ceea ce cunoaștem și știm deja, vedem cum toate lucrurile sunt coordonate dintr-un singur centru, de la Moscova”, a declarat Musteață.

Musteață mai pune că o parte dintre agenții respectivi sunt cunoscuți.

„Atunci când toate aceste lucruri sunt coordonate dintr-un singur centru, ne dăm seama că este un război hibrid dus pe teritoriul Republicii Moldova. Prin urmare, Federația Rusă nu are nevoie de un război convențional aici. Are foarte mulți agenți de influență, din păcate, pe care noi, o bună parte îi cunoaștem și lucrăm în vederea prevenirii și contracarării acestor riscuri pe teritoriul nostru”, a mai spus el, fără să ofere nume concrete.

De asemenea, Alexandru Musteață a adăugat că războiul declanșat de Rusia în Ucraina rămâne principalul risc la adresa securității R. Moldova, iar sectorul energetic este unul din cele mai vulnerabile în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. În sfărșit, organele vorbesc despre actiuni cpncrete . Stim despre neprieteni…Dar cum îi reeducăm ??? Neutralizăm …

  2. Sau trezit cei de la SIS cu adevărat sau tot fac jocul Moscovei? ”KP v Moldove”, ”Moldavskie vedomosti” și o altă mulțime de situri zilnic ne insultă, învrăjbește iar SIS doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *