(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Forţele armate ucrainene nu se vor retrage din Sirokino

„În astfel de circumstanţe, şi cu atât de multe atacuri, nici nu poate fi vorba despre retragere unilaterală din partea noastră. Avem zilnic 40, 50, 60 de atacuri din partea militanţilor”, a spus el.
„ATO nu are de gând să se lase dus cu vorba de separatişti şi să retragă în mod unilateral, reducând astfel nivelul de securitate al oraşului şi întregii regiuni”, – a mai spus Galusko.
În luna aprilie, în cadrul Centrului comun de control şi coordonare a încetării focului în Donbas, reprezentanţii Ucrainei şi Rusiei au convenit asupra necesităţii demilitarizării Sirokino.
Anterior, Alexandr Turcinov, şeful Comitetului pentru Siguranţă şi Apărare Naţională a Ucrainei a declarat că militarii ucraineni se vor retrage din Sirokino numai dacă aici va fi înfiinţat un punct permanent de observare al Misiunii OSCE, iar satul va fi preluat sub controlului poliţiei ucrainene.
În acelaşi timp, locuitorii din Mariupol au strâns semnături cerând conducerii ţării să nu înceapă demilitarizarea zonei Sirokino.
Locuritorii din Mariupol scriu: „dacă abandonăm Sirokino astăzi – se va pune în pericol o jumătate de milion de ucraineni din Mariupol. Se va crea, de asemenea, un precedent periculos pentru inamic şi va fi o condiţie prealabilă pentru escaladarea în continuare a violenţei şi a ofensivei separatiştilor în restul ţării. Retargerea din Sirokino înseamnă să deschidem poartă de intrare în Ucraina”.
Pe 3 mai, locuitorii din Mariupol au susţinut un miting împotriva demilitarizării Sirokino. În aceeaşi zi, că parte a rotaţiei militare cu regimentul „Azov”, batalionul „Donbas” a introdus unităţi suplimentare în Sirokino.
sursa: paginaderusia.ro