CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Separatiștii au încercat de două ori să atace pozițiile forțelor antiteroriste în Mariupol. Un militar ucrainean a fost UCIS, iar șapte – răniți

(UPDATE 15.00) În ultimele 24 de ore, în zona ATO și-a pierdut viața un militar ucrainean, iar 7 soldați au fost răniți. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt ATO, Andrei Lisenko. Reamintim că ieri, 23 februarie, și-au pierdut viața doi militari ucraineni, iar 10 au fost răniți.

(UPDATE 10.24) Separatiștii încearcă să distrugă unitățile de apărare instaurate de militarii ucraineni în apropiere de Mariupol. În ultimele 24 de ore, în regiunea Șirokino au continuat atacurile în masă către pozițiile militarilor ucraineni. Anunțul a fost făcut de către Dmitri Timciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului "Info Resist".

”Separatiștii pro-ruși au încercat de două ori cu ajutorul vehiculelor blindate (inclusiv 6 tancuri) să atace militarii ucraineni. Inamicul a atacat și cu ajutorul lansatorului de grenade, dar și cu ajutorul artileriei în regiunile Okteabr și Zaicenko. În localitatea Novoazovsk inamicul își adună tehnica blindată”, susține acesta.

(Știre inițială) ”Pe parcursul nopții inamicul nu a încetat să atace pozițiile soldaților ucraineni. Separatiștii, de la 20.00 până la 22.00, au atacat de 7 ori din artilerie în direcția satului Popasnaia și odată în direcția Lugansk”, a anunțat reprezentantul ATO, Anatolii Stelimah.

Separatiștii continuă să atace și în direcția localității Donețk. ”În această direcție separatiștii au tras din artilerie și mortiere spre localitățile Opâtnoe, Tonenikoe, Avdeevka. Ieri, aproximativ la ora 09.00, inamicul a încercat să atace pozițiile militarilor ucraineni din apropiere de mina Butovsk”, a adăugat acesta.

În ultimele 24 de ore, pozițiile forțelor ucrainene antiteroriste au fost atacate de 27 de ori, arată datele prezentate de autoritățile ucrainene.

Potrivit unui raport ONU, numărul victimelor ajunge la circa 5.800 de persoane. Datele au fost prezentate în data de 20 februarie. "De la începutul conflictului din estul Ucrainei, din aprilie 2014 până în data de 19 februarie 2015, cel puțin 5793 de persoane (inclusiv 63 de copii) au fost ucise, iar 14595 (inclusiv 169 de copii) au fost rănite", se arată în raport.

sursa: unian.net/inforesist.org, pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *