Actualitate

Reacția Ministerului Apărării după ce a fost reținută contabila-șefă al Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale

Aceasta a fost dusă la audieri într-un dosar deschis pentru fapte de corupție. Femeia este bănuită de colectarea ilegală de taxe de la firmele care aveau încheiate contracte de locațiune cu instituția la care lucrează. Sumele suplimentare de bani ar fi fost adunate pentru așazisă protecție și pentru ca agenții economici să poată prelungi înțelegerile de închiriere a încăperilor și parcărilor Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale.

Potrivit denunțătorului, pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei. La scurt timp, Ministerul Apărării a emis un comunicat în care anunță că în urma mai multor verificări în Armata Națională, la Centrul de Pregătire a Specialiștilor au fost depistate unele nereguli.

Ulterior, instituțiile de drept au fost sesizate. Instituția mai precizează că colaborează cu anchetă, condamnă orice formă de corupţie şi va lua măsuri faţă de orice abatere comisă de angajaţii civili, dar şi de militari, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *