Actualitate

Regimul putinist a arestat peste 1370 de persoane la un protest pașnic din Moscova

Protestatarii au scandat „Rusia fără Putin” şi „Putin, demisia” în centrul Moscovei. Poliţiştii au intervenit însă în forţă cu bastoane şi au arestat sute de persoane.

Cel puţin o persoană ar fi fost rănită grav la cap. Liderul opoziţiei, reţinut şi el, a cerut organizarea protestului, în apropiere de biroul primăriei.

OVD-Info, o grupare de monitorizare independentă, a informat că poliţia a reţinut cel puţin 638 de persoane înainte şi în timpul protestului. Conform poliţiei, în jur de 3.500 de persoane au participat la protest, dintre care 700 au fost jurnalişti sau bloggeri.

Demonstraţia a avut loc ca protest faţă de ceea ce opoziţia susţine că este excluderea ilegală a unor candidaţi de la alegerile locale de pe 8 septembrie în Moscova.

Autorităţile susţin că acei candidaţi au fost interzişi pentru că nu au obţinut destule semnături valide pentru a putea candida, acuzaţie respinsă de opoziţie.

Miercuri, criticul Kremlinului Alexei Navalni a fost arestat pentru 30 de zile iar poliţia a efectuat raiduri la casele altor membri ai opoziţiei.

Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navali, a declarat că ea şi alt activist au fost de asemenea reţinuţi sâmbătă dimineaţa.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.