CSI / Rusia

Reprezentantul permanent al Rusiei la UE: Moscova este gata să-și intensifice cooperarea cu noua Comisie Europeană

‘Suntem total deschiși unei intensificări a cooperării noastre cu CE în noua sa componență. Aș vrea să propun să nu rămânem ancorați în lozinci sau dispute cu privire la faptul dacă relațiile noastre sunt sau nu strategice, ci să ne ocupăm mai mult de conținutul lor’, a spus Cijov.

Potrivit lui Vladimir Cijov, ‘în noua componență a UE vor fi mai multe persoane cunoscute, inclusiv președintele ei Jean-Claude Juncker, reputat politician cu experiență, care a fost premier al Luxemburgului, inclusiv în perioada în care această țară a deținut președinția în Consiliul UE. Între Rusia și Luxemburg au existat de asemenea multe contacte pe bază bilaterală, inclusiv la cel mai înalt nivel’, a conchis reprezentantul Rusiei la UE.

În ceea ce privește noii membri ai CE, Rusia speră să stabilească bune relații cu aceștia. ‘Cu alți membri ai comisiei, inclusiv cu Înaltul reprezentant pentru politică externă și vicepreședinte (Federica Mogherini), sperăm să stabilim bune contacte, pentru a găsi împreună o ieșire din această perioadă destul de negativă a relațiilor noastre’, a subliniat Cijov.

Noua echipă de comisari europeni în frunte cu Jean-Claude Juncker își va începe activitatea din 1 noiembrie, conform Tratatului de la Lisabona al UE.

sursa: agerpre.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *