Ultima oră

Republica Moldova: “Implementarea curajoasă a reformelor este cheie pentru a reface încrederea cetățenilor”, declară Elmar Brok și Andi Cristea

“Suntem încântați de faptul că domnul Filip a răspuns pozitiv invitației noastre de a prezenta modul în care guvernul său intenționează să abordeze problemele stringente cu care se confruntă țara și cetățenii. Acest lucru transmite un semnal pozitiv și important despre deschiderea, implicarea și determinarea guvernului actual de a discuta situația curentă din Republica Moldova cu partenerii europeni și de a avansa în implementarea programului de reforme.

Pe parcursul discuției am subliniat responsabilitatea unică pe care o poartă guvernul actual de a soluționa cu success problema lipsei de încredere a populației în instituțiile statului și consecințele care se pot desprinde din lipsa acțiunilor rapide și eficiente în săptămânile care urmează. Toate partidele pro-europene trebuie să încerce să coopereze din nou.

Prin urmare, am accentuat faptul că există o singură oportunitate pentru noul guvern de a confirma ambițiile Acordului de Asociere și pentru a arăta seriozitate în ceea ce privește implementarea reformelor – cu un accent deosebit pe statul de drept și sistemul juridic, pe lupta împotriva corupției, a crimei organizate și pe investigarea amănunțită a fraudei bancare. Pentru noi este foarte clar că aceste reforme vor fi credibile în ochii populației doar dacă merg mână-n mână cu un proces de combatere a politizarii institutiilor, implicând în mod real și autentic societatea civilă.

Am luat în considerare angajamentele făcute de puterea executivă și pașii deja realizați într-o direcție pozitivă, cum sunt numirea noului Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei sau adoptarea unei strategii pentru reforme prioritare cu termene clare pentru implementarea lor. Intrarea lor în vigoare în mod eficient și curajos sunt esentiale, iar noi vom urmări procesul îndeaproape, gata să oferim asistență acolo unde este necesar.”
 
Sursa: http://andicristea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *