Actualitate

Republica Moldova va primi vaccinuri anti-Covid-18 la mijlocul lunii februarie / Primele doze provin de la Pfizer/BioNTech și AstraZeneca

Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, care va asigura condiţiile necesare de păstrare la o temperatură cuprinsă între -90°C şi -60°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare, cu respectarea lanţului de frig.

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranşe, începând cu sfârşitul lunii februarie, pentru trimestrul I şi trimestrul II. Acest vaccin trebuie păstrat la o temperatură între +2°C şi +8°C, aminteşte MSMPS.

Potrivit comunicatului citat, Republica Moldova va recepţiona gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populaţia de 3,5 milioane de locuitori. Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preţ preferenţial.

Conform datelor transmise la 1 februarie, Republica Moldova a înregistrat 159.894 de cazuri confirmate de coronavirus şi 3.438 de decese, transmite Reuters.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *