Culinar.md
Rețetă de miel cu usturoi la cuptor

Ingrediente:
- 1 bucata de miel (cca 2 kg)
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de rozmarin
- 1 legatura de cimbru
- 3 linguri de ulei de masline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Se curata capatana de usturoi si se desfac cateii, apoi se toaca marunt.
- Se toaca si frunzele de rozmarin si cimbru.
- Se freaca bine bucatile de miel cu ulei de masline si se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se condimenteaza cu sare si piper negru dupa gust.
- Se presara amestecul de usturoi, rozmarin si cimbru peste carne, apoi se amesteca bine cu mana pentru a se impregna toate bucatile.
- Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt timp de aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau pana cand carnea devine aurie si crocanta la suprafata, dar inca suculenta in interior.
- Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un strat de folie de aluminiu. Se lasa la odihnit timp de 15-20 de minute, pentru ca sucurile sa se redistribuie in interiorul carnii si sa devina si mai frageda si gustoasa.
- Dupa ce s-a odihnit, mielul cu usturoi la cuptor poate fi taiat in felii si servit, alaturi de garnitura preferata sau salata verde.
Pofta buna!