Culinar.md

Rețetă de miel cu usturoi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 bucata de miel (cca 2 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura de rozmarin
  • 1 legatura de cimbru
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Se curata capatana de usturoi si se desfac cateii, apoi se toaca marunt.
  3. Se toaca si frunzele de rozmarin si cimbru.
  4. Se freaca bine bucatile de miel cu ulei de masline si se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se condimenteaza cu sare si piper negru dupa gust.
  5. Se presara amestecul de usturoi, rozmarin si cimbru peste carne, apoi se amesteca bine cu mana pentru a se impregna toate bucatile.
  6. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt timp de aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau pana cand carnea devine aurie si crocanta la suprafata, dar inca suculenta in interior.
  7. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un strat de folie de aluminiu. Se lasa la odihnit timp de 15-20 de minute, pentru ca sucurile sa se redistribuie in interiorul carnii si sa devina si mai frageda si gustoasa.
  8. Dupa ce s-a odihnit, mielul cu usturoi la cuptor poate fi taiat in felii si servit, alaturi de garnitura preferata sau salata verde.

Pofta buna!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *