Actualitate

(REȚETA ZILEI) Aşa ceva chiar nu ai gustat! Supă de dovleac cu lapte bătut

INGREDIENTE

Jumătate de dovleac (aproximativ un kilogram)
O legătură de morcovi (cam 5 morcovi)
2 cepe
1 litru de lapte bătut
sare şi piper

PREPARARE

Curată dovleacul şi taie-l cuburi medii. Curată morcovii şi ceapă – morcovii îi dai pe răzătoare, iar ceapă o tăi cuburi mărunte.

Pune la fiert dovleacul cu apă cât să îl acopere şi lasă-l 10 minute pe foc. Apoi adaugă morcovii şi ceapă şi lasă să fiarbă până când se înmoaie. Pune laptele acru şi, dacă este cazul, completează cu apă.

Condimentează cu sare şi piper, mai lasă câteva minute să fiarbă şi serveşte cu pâine prăjită sau crutoane.

Poftă bună!

Ce părere ai despre această reţeta? Ai încercat-o?

Dovleacul are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care şi faptul că te ajută să scapi de kilogramele în plus, reduce colesterolul din sânge. Consumul de dovleac îmbunătăţeşte vederea şi protejează ochii de afecţiuni. De asemenea, apară articulaţii de boli, în special în cazurile persoanelor vârstnice. Aduce un aport semnificativ de calciu, care ajută la întărirea oaselor.

Dovleacul are grijă de inima şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar, în timp ce reglează circulaţia. Desfundă vasele de sânge şi reglează nivelul de colesterol. Seminţele de dovleac au un excelent rol energizant şi sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.

Este recomandat să consumi dovleac copt sau sau crud, pe care să îl consumi sub forţă de smoothie cu banane, lapte, condimentat cu scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ghimbir. Sau, bineînţeles, poţi încerca o supă de dovleac cu lapte acru.

Sursă foto: Shutterstock

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *