Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Chec cu roșii uscate

Ingrediente

2 linguri cu roşii uscate
200 g mozzarella
100 g brânză emmentaler
3 ouă
150 g făină
10 g praf de copt
125 ml lapte cald
80 ml ulei de măsline
8-10 frunze de busuioc
sare
piper

Mod de preparare

1. Taie roșiile uscate și mozarella în cubulețe. Amestecă-le cu busuiocul tocat.
2. Bate ouăle cu mixerul pentru a fi cât mai spumoase. Amestecă făina cernută cu praful de copt și încorporează-le în ouăle bătute.
3. Toarnă treptat uleiul de măsline și laptele. Adaugă amestecul de roșii, busuioc și mozzarella, brânza Emmental rasă, sărează și piperează după gust.
4. Pune într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins 45 de minute.
5. Scoate checul cu rosii uscate din cuptor după ce a căpătat o culoare apetisantă. Lasă-l cinci minute să se răcorească și apoi scoate-l din formă. Acest chec cu rosii uscate este bun atat cald, cat si rece.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *